,,

Vi ville ta vara på karaktären med balkonger och burspråk över hörn som tillsammans med enhetligt material bidrar till tredimensionella och skulpturala byggnadsvolymer.

Ola Jonsson, arkitekt CF Moller Architects

KARNAPHUSET är den sista av de tre skulpturala bostadskvarter som tillsamman utgör bostadsområdet Kajkanten, alldeles vid Limhamns nybyggda kajpromenad. En modern, maritim oas med närhet till mysiga kaféer och restauranger, service, apotek och skola – endast några steg från småbåtshamnen och havet.

KARNAPHUSET är uppfört med fasad av vackert cederträ med karakteristiska burspråk och gröna detaljer på fönster och balkonger. Med sitt unika fasadmaterial och karismatiska uttryck har kvarteret sin helt egen identitet – precis som Kajkantens två andra kvarter, Babord och Styrbord. Samtidigt skapar de sammanhållande arkitektoniska principerna en unik gemenskap mellan de tre kvarteren.

Under KARNAPHUSET finns en garage med lägenhetsförråd samt parkeringsplatser för bilar, cyklar ochlådcyklar. Dessutom kommer det att finnas cykelställ på flera platser i kvarteret samt förråd till varje bostad. I källaren kommer det även att finnas en gemensam cykelverkstad där du har möjlighet att serva och underhålla din cykel.

Bostäderna är svanenmärkta och i KARNAPHUSET är det möjligt att leva ett bekvämt och enkelt liv som gagnar de flesta i en hektisk vardag – eller om du bara vill lägga din tidoch energi på något annat än att sköta en stor trädgård eller rengöra takrännor…

GEMENSKAP OCH TRIVSEL

Mitt i KARNAPHUSET möts bostäderna i en unik, grön oas. En mångsidig och frodig, öppen innergårdsmiljö med gemensamma faciliteter, läshörnor och mysiga prång som inbjuder till umgänge mellan generationer.

Som ett fint, skulpterat element mellan all grönska står den gemensamma trädgårdspaviljongen centralt på gården – uppförd i enlighet med KARNAPHUSETs arkitektoniska signatur med gröna komponenter och detaljer i cederträ. Paviljongen har stora väl isolerade fönster, som gör att den är användbar året runt – för vardagsmys, middagar, kulturella evenemang och mer.

På innergården placeras eleganta växtlådor klädda med cederträ och detaljer av flammad granit. – en härlig och hållbar detalj som både ger frodiga blomsterrabatter och små, diskreta sittplatser. För att skapa avskildhet och för att rama in bostädernas terrasser planteras häckar runt bottenvåningens privata uteplatser på innergården.

Dansk design,
SVENSK FUNKTION

Den DANSKA DESIGNEN förnekar sig inte på utsidan av KARNAPHUSET där stora fönsterpartier generöst kanaliserar ljuset in i bostäderna och räcket på balkongerna skapar en lätt och sval elegans. Med SVENSK FUNKTION, bland annat i form av gröna sedumtak, tillgänglighet, väl genomtänkta lösningar, robusthet och hållbarhet såväl som stora balkonger som kan glasas in, får huset därmed det bästa av två nordiska grannar.

INTRESSEANMÄLAN för BRF KARNAPHUSET